„140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși”, la Accademia di Romania

Publicat: 12 Februarie 2016
140-de-ani-de-la-nasterea-marelui-sculptor-constantin-brancusi-la-accademia-di-romania
trimite pe mail

În cadrul programului „140 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși”, Accademia di Romania in Roma organizează, un eveniment dedicat marelui sculptor român și adresat publicului  din Italia, vineri, 19 februarie 2016, orele 18.00 în Sala de Conferințe.

Evenimentul va consta într-o conferință „Brancuși între contemporanii săi și posteritatea operei”/„Brancusi tra i contemporanei e la posterità della sua opera”, susținută de criticul și istoricul de artă prof. Grigore Arbore Popescu și însoțită de materiale video din viaţa şi opera marelui sculptor.  La finalul conferinței va fi proiectat filmul documentar „Brâncuși”, realizat de Cornel Mihalache în anul 1996.

Grigore Arbore Popescu ocupă, din 1995, funcţia de director tehnologic al Centrului Naţional al Cercetării din Italia în cadrul Institutului de Studii Marine din Veneţia. Este absolvent de Istorie Antică şi Arheologie (Universitatea Bucureşti, 1965), Istoria şi Teoria Artei (Institutul Universitar de Arte Plastice, Bucureşti, 1970). A obţinut doctoratul în Istoria Artei (diplomă de perfecţionare) cu Magna cum laudae la Scuola Normale Superiore din Pisa (1975) şi al Universităţii Bucureşti (1980). Între 1991-1995 a fost expert al Centrului Naţional al Cercetării din Italia pentru activitatea de programare şi de coordonare în vederea consolidării raporturilor de colaborare ştiinţifică şi tehnologică cu ţările Europei Centrale şi de Est.

 

Intrarea este liberă.


Alte articole din aceeasi categorie:

Radu Boroianu: ”E o provocare extraordinară pentru noi și felicit inițiativa care a făcut ca, în 19 februarie, să avem o Zi Națională ”Constantin Brâncuși”

Brâncuşi: o perspectivă britanică

Omagiu lui Constantin Brâncuși, la Varșovia

radu-boroianu-e-o-provocare-extraordinara-pentru-noi-si-felicit-initiativa-care-a-facut-ca-in-19-februarie-sa-avem-o-zi-nationala-constantin-brancusi
brancusi-o-perspectiva-britanica
omagiu-lui-constantin-brancusi-la-varsovia

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza