Altădată, pe 6 septembrie

Publicat: 6 Septembrie 2016
altadata-pe-6-septembrie
trimite pe mail

1863: A intrat în funcțiune, la Londra, primul metrou din lume, de-a lungul sectorului Victoria Street, cu o lungime de 6,3 km; tracțiunea era realizată cu o mașina cu aburi.

Desi locomotivele cu abur creau serioase probleme de ventilatie in tunel, metroul s-a bucurat de un succes imediat si numarul liniilor a crescut rapid. In 1890 a fost inaugurata prima linie electrica si, pana la 1900, toate locomotivele cu abur au fost inlocuite, reteaua electrificandu-se complet.

Exemplul Londrei a fost rapid preluat de alte centre urbane europene. În 1896, a fost inaugurata prima linie subterană de pe continent, la Budapesta, iar în 1898 o nouă linie de metrou, la Viena.

În prezent, metroul londonez transportă peste trei milioane de călători pe zi și peste 1 miliard de călători în fiecare an. Este cel mai lung sistem de metrou din lume, el rulând aproximativ 393 de km (244 de mile) pe sub străzile din Londra.  Stația cea mai aglomerată este Waterloo, care deservește aproximativ 46.000 navetiști la orele dimineții.


Alte articole din aceeasi categorie:

Altădată, pe 8 septembrie

Altădată, pe 7 septembrie

Altădată, pe 5 septembrie

altadata-pe-8-septembrie
altadata-pe-7-septembrie
altadata-pe-5-septembrie

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza