Arte frumoase luna martie 2014

Publicat: 16 Iulie 2014

trimite pe mail

Sâmbătă 1 martie 2014
Itinerariu rusesc: portretul colectionarului Pavel Tretiakov: Medalioane de atelier picural in gama estica: Malevich, Chagall, Kandinsky. Colaboreaza Alina Cambir, Oana Tanase, Viorica Buica.


Sâmbătă  8 martie 2014 
Excurs prin Bienala de la Venetia 2013; Interviu cu graficianul iesean, prof. univ. Dragos Patrascu. Interviu cu pictorul Cristian Ditoiu despre expo "Ecleraj" de la Palatul Mogosoaia.
Sâmbătă 15 martie 2014

Zorii arhitecturii moderne bucurestene.

Fise de arhitect: Alexandru Orascu prezentat de Mina Paleolog si Toma Socolescu prezentat de Cezara Mucenic.

Interviu la noul sediu al revistei Arhitectura cu red. sef Francoise Pamfil.


Sâmbătă 22 martie 2014


Sculptorul Darie Dup, interviu de atelier pregatind expozitia "Axis Mundi" la Complexul muzeal Palatele brancovenesti, Mogosoaia

În 2013, anul comemorativ al genialului arhitect peisagist Le Notre, Darie Dup a onorat bursa I.C.R.-Brâncuşi la Citè des Arts din Paris. Şi-a distilat, de atunci, o abordare non-antropomorfă a sculpturii, o viziune nouă, carteziană, slujită de desen amplu, de fotografie şi de soluţiile simple date de materiale generice, în primul rând lemnul. Ansamblul de la 55 de ani semnat de Darie Dup este conceput axial, pe expresivitatea arhitecturală a cuhniei brâncoveneşti. Portrete fotografice dendrologice însoţesc simplitatea imprimată de marele pendul central, invocând cercurile concentrice ale creşterii timpului din arboricol.


Sâmbătă 29 martie 2014

INTERVIU cu sculptorul Aurel Vlad pregatind expozitia sa, la 60 de ani.

Vernisaj, joi, 27 martie, h 18

Artistul care a dat trup monumental jertfiţilor de la Memorialul Sighet îşi marchează aniversarea la 60 de ani printr-o promisiune de Paradis trecut prin Lume. Este, de fapt, o "(Ne)Linişte" adamică, cu scene şi ansambluri din tablă de zinc curat, martelată şi nituită. Aurel Vlad a ales o partitură sapienţială, o parabolă a versanţilor de cunoaştere a vieţii: inocenţa, cuplul, căderea şi uzura răului mundan. În primul deceniu postcomunist, Vlad Aurel a dat expresie gestică şi volumetrică unui repertoriu de spaime şi suferinţe, de doliu istoric, care l-au calificat drept un conceptor de teatru al durerii. Există la Vlad, compensatoriu, tema bucuriei şi a adamismului. Geneza, Eva şi ramura înfrunzită au câştigat teren în anii mai recenţi. Aşa se face că "foaia" de tablă schimbă atacul mâinii inspirate, de la cioplirea buşteanului cu barda, la pliere, ondulare şi lipire.

 


Alte articole din aceeasi categorie:

Minimegastar luna septembrie 2015

Espresso de week-end de vacanta luna septembrie 2015

Polemici elementare luna septembrie 2015

minimegastar-luna-septembrie-2015
espresso-de-week-end-de-vacanta-luna-septembrie-2015
polemici-elementare-luna-septembrie-2015

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza