Cristian Tudor Popescu- jurnalist: avem de-a face cu un al treilea Război Mondial

Publicat: 18 Noiembrie 2015
cristian-tudor-popescu--jurnalist-avem-de-a-face-cu-un-al-treilea-razboi-mondial
trimite pe mail

Nu poate fi numai răspunsul Franţei la ceea ce s-a întâmplat! Aşa cum spunea preşedintele Obama, este un atac la adresa umanităţii şi în primul rând asupra Europei. Deci după părerea mea, singura soluţie este atacarea ISIS în bazele ei de acolo, din zona Siria-Irak. Da, intervenţie armată! Fireşte a unei coaliţii, a unor trupe aliate europene, americane, ruseşti care să lichideze prin intervenţie directă în cel mai scurt timp acest focar teribil din Orientul Mijlociu. Pentru că atâta vreme cât jihadiştii din Europa primesc mesaje de acolo, sunt organizaţi, probabil bani şi armament tot de acolo primesc, nu se va putea lupta în acest tip de război. Pentru că, la urma urmei, avem de-a face cu un al treilea Război Mondial. Oricât de şocant ar suna un astfel de titlu, e vorba de grupările teroriste din Orientul Mijlociu (cu ISIS în frunte) împotriva lumii civilizate.

În orice caz, soluţia pentru aceste probleme nu poate fi cea pe care s-a repezit cu nesfârşita lui ticăloşie personajul Băsescu să o arunce: şi anume să se închidă toate graniţele şi să fie expulzaţi toţi migranţii musulmani.  Nu e vorba aici de a respecta sau nu cota obligatorie. Cum să-i expulzezi pe aceşti oameni când ei fug de ISIS? Ei de asta vin în Europa, pentru că nu sunt ISIS, pentru că fug din calea acestor fundamentalişti criminali. Şi Europa ce să facă? Să-i arunce în Mediterana, ce să facă? Din potrivă, o astfel de soluţie (adică expulzarea tuturor emigranţilor) n-ar face decât să îngroaşe  rândurile militanţilor fundamentalişti islamici dintre oameni care altfel sunt normali deşi sunt musulmani. Deci nu se poate discuta despre aşa ceva. Fireşte, fiecare ţară poate să-şi adopte politica personală, dar această declaraţie nu este nimic altceva decât vânătoare cinică de capital politic. 

Nu se pot contracara astfel de atacuri, e imposibil. Niciun  serviciu secret din lume, nici cele mai  strânse măsuri de securitate nu pot să contracareze genul acesta de atac. E vorba de un grup restrâns de persoane coordonate din afară care se strâng, vorbesc;  nu vorbesc pe telefonul mobil, vorbesc în principal prin viu grai şi într-un regim de conspirativitate totală. Până în clipa desfăşurării atentatului nu pot fi localizaţi. Sunt, să nu uităm, cei care au comis aceste atentate ca şi cei din ianuarie de la Paris; sunt persoane născute, crescute în Franţa (în marea lor majoritate, cred), şi aceştia sunt oameni care vorbesc foarte bine franţuzeşte. Sunt tineri de aici, nu sunt veniţi cu pluta, acum, cu refugiaţii. Nu refugiaţii sunt cei care comit aceste atentate ci, iată, musulmani (mă rog, ce sunt ei, cu origine din  Orientul Mijlociu sau din Nordul Africii) care aparţin civilizaţiei franceze, sunt formaţi acolo. Deci asta este problema! De aceea astfel de atentate nu vor putea fi (oricât de mult am ridica nivelurile de alertă şi de supraveghere), nu pot fi împiedicate, nu numai în Franţa, oriunde!

Nu-mi rămâne decât să sper. V-am spus, asta este singura cale (nu văd alta logică) decât lichidarea mătcii.

Iarăşi, există  un pericol teribil:  pentru că dacă chiar mai există politicieni la vârf în Europa care încearcă să-şi păstreze calmul şi să nu recurgă la astfel de petarde gen „eliminăm toţi emigranţii”, „înghidem graniţele”, ş.a.m.d, ei au şanse mari să fie îndepărtaţi în curând şi să vină (iată) în Franţa, să vină doamna Marine Le Pen, să câştige teren partidele extremiste. Este şi acesta un mare pericol.   


Alte articole din aceeasi categorie:

Preşedintele Ligii Islamice şi Culturale din România şi preşedintele Centrului Cultural Islamic, Dr. Abu Al-Ula Al-Ghiti: Islamul nu este de vină.

Scriitorul Matei Vişniec: ... vor exista întotdeauna oameni care vor avea o interpretare rigoristă a Coranului.

George Gâlea: apariţia Statului Islamic şi finanţarea acestuia

presedintele-ligii-islamice-si-culturale-din-romania-si-presedintele-centrului-cultural-islamic-dr-abu-al-ula-al-ghiti-islamul-nu-este-de-vina-
scriitorul-matei-visniec--vor-exista-intotdeauna-oameni-care-vor-avea-o-interpretare-rigorista-a-coranului-
george-galea-aparitia-statului-islamic-si-finantarea-acestuia-

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza