GEORGE VOLCEANOV

Publicat: 6 Septembrie 2016
george-volceanov
trimite pe mail
George Volceanov (n. 28 mai 1956, București) este cunoscut mai ales ca traducător din limbile engleză și maghiară. A absolvit în 1979 facultatea de limbi germanice (secția engleză-română) a Universității din București. Este doctor în filologie și conferențiar universitar la Universitatea Spiru Haret.

A tradus din limba maghiară numeroase titluri – poezie și proză. Din limba engleză a tălmăcit autori importanți, precum Gore Vidal, David Lodge, Philip Roth, John Updike. Cel mai important proiect al său constă în inițierea și coordonarea retraducerii operei lui William Shakespeare.

George Volceanov a primit câteva premii importante pentru traducere, precum cel al Asociației Scriitorilor din București, cel al fundației British Council și cel al fundației Andrei Bantaș.

Astăzi (ora 18,00) George Volceanov participă la dezbaterea „Tandem: Traducători și redactori". Evenimentul se desfăşoară în Ceainăria librăriei Cărturești Verona.

Pentru spiritul său şi pentru importanţa operei sale, Radio România Cultural îl declară pe traducătorul și shakespearelogul George Volceanov - OMUL ZILEI.

Alte articole din aceeasi categorie:

GABRIEL CROITORU

ILONA BREZOIANU

SANDA MANU

gabriel-croitoru
ilona-brezoianu
sanda-manu

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza