Jurnal Nobel - 7 decembrie 2015‏

Publicat: 8 Decembrie 2015
jurnal-nobel---7-decembrie-2015
trimite pe mail
8.30 a.m. Coadă la intrarea în Academia Regală Suedeză de Științe, cu o oră înaintea începerii conferinței de presă comune a laureaților premiilor Nobel pentru chimie, fizică și a celui în științe economice în memoria lui Alfred Nobel. Desigur, a ziariștilor acreditați la evenimentele din Săptămâna Nobel, în număr foarte mare, anul acesta, dat fiind faptul că unul dintre laureați este din Japonia (prof. Takaaki Kajita, jumătatea premiul Nobel pentru fizică) - ziariștii japonezi.
 
                     
 
9.30 a.m. Laureații s-au așezat, conferința de presă începe. De la dreapta la stânga, într-o fotografie neclară de amator (un zid de netrecut aproape de fotografi profesioniști...):Takaaki Kajita și Arthur B.McDonald (fizică), Tomas Lindahl, Paul Modrich și Aziz Sancar, chimie și Angus Deaton, economie.     
 
 
 
10.30 aproximativ - Paul Modrich, treimea americană premiul Nobel pentru chimie de anul aecsta cu soția, după interviul pe care l-am realizat după încheierea conferinței de presă și pe care îl puteți asculta pe site. Sala de Consiliu a Academiei Regale Suedeze de Științe 
 


 
În colțul din dreapta a aceleiași Săli de Consiliu a Academiei Regale Suedeze de Științe - Aziz Sancar, treimea americano-turcă a aceluiaș premiu Nobel pentru chimie, înconjurat de ziariști. 
Prof. Sancar a acordat un interviu si postului nostru de radio, pe care , de asemenea, îl puteți asculta pe site, ca și pe cel al prof. Arthur McDonald, co-laureat (Universitatea Queen's din Canada) a aceluiaș premiul Nobel pentru fizică.  


Interviu cu Aziz Sancar, 1/3 din premiul Nobel pentru chimie pe anul 2015.
Interviul a fost realizat în data de 7 decembrie 2015, la Academia Regală de Științe a Suediei. 


Interviu cu Paul Modrich, 1/3 din premiul Nobel pentru chimie pe anul 2015.
Interviul a fost realizat în data de 7 decembrie 2015, la Academia Regală de Științe a Suediei.Interviu cu Arthur McDonald, unul dintre cei doi laureați, alături de prof Takaaki Kajita, ai premiul Nobel pentru fizică pe anul 2015.
Interviul realizat în data de 7 decembrie 2015, la Academia Regală de Științe a Suediei din Stockholm.


Alte articole din aceeasi categorie:

DOCUMENTAR: Totul despre Premiile Nobel

Jurnal Nobel - 10 decembrie 2015‏

Jurnal Nobel - 9 decembrie 2015‏

documentar-totul-despre-premiile-nobel
jurnal-nobel---10-decembrie-2015
jurnal-nobel---9-decembrie-2015

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza