Născut în România luna octombrie 2014

Publicat: 28 Noiembrie 2014
trimite pe mailJoi, 30 octombrie 2014 - Realizator Anamaria Spataru


Miercuri, 29 noiembrie 2014 - Realizator Anamaria Spataru


Marti, 28 octombrie 2014 - Realizator Anamaria Spataru


Luni, 27 octombrie 2014 - Realizator Anamaria Spataru


Joi, 23 octombrie 2014 - Realizator Elena VladareanuMiercuri, 22 octombrie 2014 - Realizator Elena Vladareanu

 Joi, 16 octombrie 2014 - Realizator Corina Negrea

Invitatul emisiunii Nascut in Romania de astazi este Dragoș Cîrneci, dr. Magna Cum Laudae în psihologie al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca și specialist îin neuroștiințe și neuromarketing - zone în care creierul este, dacă putem spune așa, ”la mare preț”.

Este absolvent al „Colegiului Invizibil Next Generation” de pregătire a viitorilor cercetători, organizat de Catedra de Psihologie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca şi Fundaţia Soros Filiala Cluj-Napoca, promoţia 1996 și al școlii internaţională de vară "Cognitive-Behavioral Therapy" de la Cinciş, Hunedoara, din august 1996.

A fost colaborator al Facultăţii de Psihologie a Universităţii „Tibiscus" din Timişoara la disciplina Psihologie Cognitivă (cursuri şi seminarii, octombrie 1998 - mai 1999, şi octombrie 2002-februarie 2003), a făcut parte dintr-un program de cercetare „State of the art” (1998-2000) finanţat de către Sackler Institute for Neurobiology, Department of Psychiatry, Weill Medical College of Cornell University, New York, cu un proiect privind „Dezvoltarea atenţiei executive la copiii anxioşi, autişti şi cu ADHD” iar între 1999 și 2001, a participat la misiuni exploratorii la Institutul de Psihologie Experimentală, Departamentul de Comunicare Biologică şi Socială şi Institutul de Fiziologie Normală şi Patologică, ale Academiei Slovace de Ştiinţă din Bratislava, şi Institutul pentru Psihologia şi Psihopatologia Copilului din Bratislava în cadrul programului de schimburi interacademice dintre Academia Română şi Academia Slovacă de Ştiinţe. A avut apoi, în perioada 2002-2005, un contract de colaborare cu Institutul de Fiziologie Normală şi Patologică, Departamentul de Fiziologie a Creierului al Academiei Slovace de Ştiinţă din Bratislava privind investigarea prin tehnici electrofiziologice (ERPs) a mecanismelor psihofiziologice implicate în procesarea informaţiei în sarcini de atenţie.

Începând cu anul 2004 oferă consultanţă şi evaluare psihologică, programe de evaluare şi feedback dar și programe de training pentru diferite companii din domenii variate.

A dezvoltat bateria de evaluare a competenţelor manageriale BrainPerform, primul instrument de evaluare a competenţelor manageriale bazat pe neuroştiinţele comportamentului, ConsumerBrain - un instrument de cercetare de neuromarketing și a realizat primul studiu de neuromarketing din România, ambele premiere de acest gen din România dar și primul CD, tot în România, cu exerciţii de tip brain fitness.

Este membru fondator și membru al mai multor asociații si sociețăti de profil din Romînia și din lume (Asociaţia de Ştiinţe Cognitive din România, Asociaţia de Psihologia Sănătăţii din România, afiliată la Societatea Europeană de Psihologie a Sănătăţii, Collegium Internationale Activitatis Nervosae Superioris (CIANS), Neuromarketing Science & Business Association (NMSBA), etc, etc și, din martie 2012 director al Asociaţiei Brain Research.

În luna noiembrie, în cadrul Tîrgului de carte Gaudeamus, Dragoș Cârneci își va lansa cartea cu titlul ”Stresul din mintea noastra si razboiul din lumea celulelor”, Editura Fundației România de mâine.
Miercuri, 15 octombrie 2014 - Realizator Corina Negrea

Dumitru HașeganDr. in fizică Dumitru Hașegan, fost investigator al primelor experimente de la bordul avioanelor supersonice românești, participant la programul Intercosmos și investigator principal sau co-autor a 23 de experimente realizate în timpul programului științific al cosmnautului român Dumitru Dorin Prunariu. A fost, însă, și investigator principal al primului experiment românesc trimis vreodată într-o misiune NASA și, nu în ultimul rând, timp de mulți ani, directorul Institutului de Științe Spațiale, ISS de pe Platforma Măgurele.Marti, 14 octombrie 2014 - Realizator Corina NegreaProfesorul Silvio Rizzoli
Are doar 37 de ani dar este deja directorul Departamentului de Fiziologie Neuro-senzorială al Centrului medical al Universității din Gottingen, Germania.

Absolvent al Facultății de Biochimie a Universității București și cu un doctorat luat la Universitatea Colorado din Statele Unite, profesorul Silvio Rizzoli este unul dintre cei mai buni colaboratori ai profesorului Ștefan Hell, cercetător german de origine română, născut la Arad, laureat, alături de Eric Betzig si William Moerner, al Premiului Nobel pentru chimie pe anul 2014. 
 


 Reconstructia sinapsei, facuta din combinarea microscopiei STED cu biochimie, microscopie electronica si alte tehnici. În fundal - neuronul, la care e legata sinapsa.
 

 Campusul Universității Gottingen, marcate - laboratoarele Centrului medical al Universității din Gottingen, Germania.


Luni, 13 octombrie 2014 - Realizator Corina Negrea


Invitaţii ediţiei: Dan Savu, Marius Leordeanu şi Octavian Voicu


"Carieră în știință?” - o întrebare dar și tema uneia dintre conferințele organizate de ASUR, Asociația Secular Umanistă din România sub egida Bucharest Science Festival în ziua de 27 septembrie la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City și prezentată de Discovery România. Trei foarte tineri cercetători: Dan Savu, CERN - European Organization for Nuclear Research, Marius Leordeanu, Institutul de Matematică ”Simion Stoilov” al Academiei Române și Octavian Voicu, Google - trei modele, trei cariere, un numitor comun: pasiunea pentru știință și, prin urmare, o carieră în știință.


Joi, 9 octombrie 2014 - Realizator Mariana CioloanMiercuri, 8 octombrie 2014 - Realizator Mariana CiolanMarti,7 octombrie 2014 - Realizator Mariana CiolanLuni, 6 octombrie 2014 - Realizator Mariana Ciolan
Joi, 2 octombrie 2014 - Realizator Valentin Protopopescu


Invitatul ediției: George Daniel Tudorie


Invitatul ediției: George Daniel Tudorie, asistent universitar la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, SNSPA, Bucureşti, doctor în filosofie la CEU Budapest cu o teză privind relaţiile dintre judecăţile naive şi explicaţiile ştiinţifice ale comportamentului psihologic. Domnia sa a beneficiat de mai multe burse de studiu: OSI la New York University, Fulbright la Kansas University şi Ecole Normale Superieure, Paris, la Institutul Jean Nicod. George Daniel Tudorie a făcut parte din echipa care a tradus Dicţionarul Penguin de teorie critică (Editura comunicare.ro, Bucureşti) şi Maşinăria sublimă de Stephen şi Thomas Amidon (Editura ALL, Bucureşti).
Invitatul ediţiei este un tînăr intelectual bine şcolit în Occident care a ales să performeze acasă, în România, făcînd o muncă foarte serioasă ca universitar, traducător şi scriitor de texte filosofice. Mai mult, George Tudorie încearcă să înţeleagă de la înălţimea conceptelor metapsihologice resorturile comportamentelor compatrioţilor săi, lucrînd să edifice o carte despre posibilitatea de a combate reflexul naiv de a explica lumea potrivit unor tipare neverificate empiric.
Link you tube spre o intervenţie a etnopsihanalistului francez Tobie Nathan despre mentalitatea complexă a imigranţilor: http://www.youtube.com/watch?v=vjrTbToVzyM.

Miercuri, 1 octombrie 2014 - Realizator Valentin Protopopescu


Invitatul ediției: istoricul militar Călin Hentea


Invitatul ediției: istoricul militar Călin Hentea, probabil cel mai important cunoscător al fenomenului propagandei pe care-l avem în acest moment în ţară. Autor a numeroase studii şi enciclopedii, domnia sa ne vorbeşte despre o biografie în care a împletit rigoarea cu pasiunea, inteligenţa cu sensibilitatea. Călin Hentea are la bază studii universitare politehnice (1983) şi de drept (1998).

Este doctor Magna cum Laude în ştiinţe militare (2008) cu o teză despre propagandă și operații informaționale.  Între 1986 și 2008 a fost ofițer activ în

 cadrul M.Ap.N., luînd parte la numeroase operaţiuni internaţionale sub egida N.A.T.O.
Este colaborator permanent al revistelor Historia, Istorie și civilizație și Ziarul de duminică, semnînd nu mai puţin de 13 volume de autor dedicate propagandei sub multiple forme şi faţete, atît în ţară cît şi în Statele Unite ale Americii.
Printre aceste titluri se numără Enciclopedia propagandei românești (2012), apărută la Editura Adevărul, Memorii în bocanci (2013), la Editura Cartea Românească,Spectacolul propagandei (2014), la Editura Metero Press, Propaganda în război (2014), la Editura Cetatea de Scaun din Tîrgoviște şi Statul și propaganda (2014), la Editura Institutul European din Iași.

Călin Hentea are ca pasiuni fotografia, grafica şi cartofilia, fiind un mare colecţionar de imagini privind fenomenul propagandei. Multe dintre cărţile poştale, fotografiile şi cartolinele din colecţia proprie se regăsesc în ilustraţia volumelor publicate. Link you tube spre o emisiune tv în care Călin Hentea a fost invitat, vorbind despre propagandă:

http://www.realitatea.net/oameniirealitatii.html#emisiune06Septembrie2014-1830 .

 


Alte articole din aceeasi categorie:

Minimegastar luna septembrie 2015

Espresso de week-end de vacanta luna septembrie 2015

Polemici elementare luna septembrie 2015

minimegastar-luna-septembrie-2015
espresso-de-week-end-de-vacanta-luna-septembrie-2015
polemici-elementare-luna-septembrie-2015

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza