Dimineaţa crossover cu Maria Balabaş

dimineata-crossover-cu-maria-balabas
trimite pe mail

De la ora 9.05 la 10.00, starea de dimineaţă se prelungeste cu Dimineaţa Crossover, o emisiune de cultură urbană dedicată celor pentru care tinereţea este un cuvânt care nu-şi pierde niciodată conţinutul.

Realizatoarea Maria Balabaş crede că, dacă la începutul secolului trecut radioul a schimbat obiceiurile societăţilor care l-au asimilat, la începutul secolului nostru, radioul este în continuare acel mediu liber care, cu dezinvoltură, poate transforma starea de spirit a unui oraş, a unei ţări, a noastră a tuturor...

Dimineaţa Crossover este emisiunea poziţionată în FM nici prea devreme, nici prea târziu, în care colajul realizat dezvăluie valenţe neaşteptate pentru că te duce de la concerte academice la festivaluri de street art şi îţi vorbeşte despre muzee, dar şi despre expoziţii neconvenţionale, cum ar fi cele de graffiti.

traversez strada. Pe lânga mine trec oameni si lucruri... ma surpind înclinând respectuos capul când catre Beatles, când catre Abba, imediat Tricky si, culmea?!?! James Brown.... Batman... buna dimineata, Bonobo. Ce mai faceti doamna Tori Amos? Va mai întâlniti cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultam împreuna Taraful haiducilor... nu stiam ca va place.... Mariza? Amelie! Camille. Diana Krall? Sahara lounge! A-ha, Yves Montand? Nu chiar în fiecare dimineata, dar... Mei tei sho, Calexico, Irmin Schmidt, Massive Attack, Screamin' Jay Hawkins!!!! ...si orasul.

traversam strada în continuare.... se facuse putina liniste. Dintr-o linie de zebra îmi zâmbeste o oglinda. Ma uit mai atent, era o rampa de skateri. Ducea catre rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Ma uitam si mai atent... vedeam ca discurile stau cuminti pe rafturile celor "patru zari": unele veneau din Londra, altele din Amsterdam, cele mai sic din Paris si cele mai punk din Berlin. TokyoBeijingNewdelhiSeatleSingaporetcetc.... Erau graffiticate. Stencilate. De la distanta, parea ca stau nemiscate. De aproape vedeam ca, neîncetat se schimba între ele, discurile, se mutau dintr-un loc într-altul, se mixau între ele, traversau strazi culturale si para-culturale, post-culturale si urban-culturale, purtau pantofi diferiti de fiecare data si aveau alte idei despre cum sa fie expuse, lânga leoparzi sau lânga blocuri, în studio sau pur si simplu pe strada.


mi se parea atunci ca si ele ca si mine (ca si voi?!?!!!!) traiesc o stare continua de dimineata.

Crossover. Arhiva luna iunie 2015


Arhiva luna mai 2015


Arhiva luna aprilie 2015Arhiva luna martie 2015


Arhiva luna februarie 2015


Arhiva luna ianuarie 2015Arhiva anul 2014Arhiva anul 2013

Alte articole din aceeasi categorie:

Orasul vorbeste de vacanta

AVATAR ENESCU

Poezie universala

orasul-vorbeste-de-vacanta
avatar-enescu
poezie-universala-

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza