Preşedintele Ligii Islamice şi Culturale din România şi preşedintele Centrului Cultural Islamic, Dr. Abu Al-Ula Al-Ghiti: Islamul nu este de vină.

Publicat: 18 Noiembrie 2015
presedintele-ligii-islamice-si-culturale-din-romania-si-presedintele-centrului-cultural-islamic-dr-abu-al-ula-al-ghiti-islamul-nu-este-de-vina-
trimite pe mail

Preşedintele Ligii Islamice şi Culturale din România şi preşedintele Centrului Cultural Islamic, Dr. Abu Al-Ula Al-Ghiti:  Islamul nu este de vină. Ei sunt de vină că nu au învăţat Islamul adevărat, Islamul real 

În primul rând, eu vă mulţumesc pentru această invitaţie - ca să spunem opinia noastră. Vreau să transmit condoleanţele noastre familiilor victimelor şi vreau să spun că noi, Liga şi toată fundaţiile, asociaţiile musulmane din România condamnăm aceste atentate teroriste din Paris, asta în primul rând. Ne pare rău, regretăm pentru ceea ce se întâmplă în Paris în momentele acestea şi refuzăm, respingem aceste evenimente.

În al doilea rând,vreau să comentez în legătură cu ceea ce a spus vorbitorul meu precedent despre revoluţia islamică. Nu există nici o revoluţie islamică. Musulmanii sunt un miliard patrusutecincizeci de milioane. Sunt cu relaţii foarte, foarte bune  cu creştinii, cu evrei, cu locuitorii de pe pământ. Nu înseamnă că o grupare cu un număr de 2000 sau 3000 de  persoane care au această doctrină criminalistă sau teroristă... adică să generalizăm, să spunem că există o revoluţie sau civilizaţia este perturbată, nu!

Da, ei sunt născuţi în Europa, dar musulmanii au un număr de 12 milioane în Franţa. Am citit de cei care au plecat în Siria... 3000 de tineri care au plecat acolo... înainte să plece cum ei s-au educat, cum au învăţat Islamul. Islamul nu este de vină. Ei sunt de vină că nu au învăţat Islamul adevărat, Islamul real ... Aceşti criminali care abordează oriunde, de exemplu ISIS loveşte Siria, ISIS loveşte Yemen, ISIS loveşte şi Arabia Saudită (unde este locul sfânt acolo), ISIS loveşte ţările arabe, loveşte ţările europene, loveşte oriunde. Nu doar să curgă lacrimi doar pentru cei care mor în Franţa sau oriunde, nu... ci peste tot!  ISIS are crime în Siria, în Libia au ucis 200 de copii care nu au împlinit vârsta de 17 ani (pentru că ei nu au fost de acord să rămână cu ei la tabăra lor, şi au murit pe stradă). Deci nu doar europenii să se ferească de ei, ci arabii să se ferească de ei, cei în Arabia Saudită, în Yemen, în Libia, în Irak, peste tot.

Dar de ce nu vorbim despre criminalul cel mai mare care a omorât 500 de mii de persoane care au murit zi după zi, familii distruse.De ce nu plângem familiile acestea. Sângele lor este murdar ... e foarte rar, foarte rar.

Noi  regretăm ceea ce s-a întâmplat ieri.

Familiile nu sunt de acord cu ei. Ei scapă de sub controlul familiilor lor, asta este. Statistica spune că unii nici nu practică rugăciunile familiilor lor. Nu sunt învăţăturile din casă, ei au învăţat nu ştiu unde, nici în moschei.Moscheile din Europa sunt controlate, imamii din Europa sunt moderaţi.

Avem deja eforturi în România. Prin moschei, prin cartiere, prin postările pe facebook, prin toate mijloacele de comunicare din media, învăţăm oamenii Islamul adevărat, versetele adevărate, adică traducerile versetelor corecte, nu false. Noi avem rol foarte, foarte benefic aici în România şi, Slavă Domnului, că România este salvată şi sperăm (şi dorim) ca în continuarea România să fie salvată, protejată. Niciun tânăr nu va apare în România, pentru că toate moscheile sunt unite, imamii sunt uniţi au aceeaşi părere şi învaţă musulmanii Islamul adevărat,prin lecţii, prin cărţi.


Alte articole din aceeasi categorie:

Scriitorul Matei Vişniec: ... vor exista întotdeauna oameni care vor avea o interpretare rigoristă a Coranului.

George Gâlea: apariţia Statului Islamic şi finanţarea acestuia

Cristian Tudor Popescu- jurnalist: avem de-a face cu un al treilea Război Mondial

scriitorul-matei-visniec--vor-exista-intotdeauna-oameni-care-vor-avea-o-interpretare-rigorista-a-coranului-
george-galea-aparitia-statului-islamic-si-finantarea-acestuia-
cristian-tudor-popescu--jurnalist-avem-de-a-face-cu-un-al-treilea-razboi-mondial

Adaugă un comentariu
Încarcă alta imagine

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza